torsdag, juli 26, 2012

vi hittade en ledig parkeringsplats tillslut.


Den lilla orten där det jag kallar sommarstuga ligger är en så kallad sommarstad. Helt död på vintern och fullsmockad på sommaren. Idag kände jag mig ganska nära ortsbefolkningen när jag desperat rattade runt i de centrala delarna i jakt efter en parkeringsplats. Tre parkeringar, minst lika många fullparkerade gator, en unge som cyklade ut mitt framför bilen och en familj med barnvagn som strosade i godan ro mitt i vägen och vägrade flytta på sig, trots att de såg att jag körde bakom. Skrek Semesteridioter! när jag tillslut kom om. Det enda som fattades för att jag hade kunnat kvala in som en äkta ortsbo var om jag istället skrikit Badjävlar med nedvevade fönster.

3 kommentarer:

Johanna sa...

Hahaha! Ser det hela framför mig :)

Cinderalley sa...

Alltså... vet PRECIS hur det känns, eftersom jag tillbringade mina första 21 somrar i samma sommarstad. Så himla många av mina barndomsminnen är förknippade med de där klipporna och Klockstapeln och alla Roslagsloppetidioter. En av få platser jag saknar i Sverige.

Så, då fick jag ur mig det också :)

egoistiska egon sa...

Johanna: :)

Cinderally: Men jag kan förstå det, det är så satans vackert och idylliskt där. Mysigt. Och ortsbefolkningen är söt. Samtidigt som man förbannar mängden folk under de värsta veckorna.