tisdag, september 14, 2010

new york: dag två.


Tjugofem grader varmt och vi åkte till Brooklyn för att leta efter Brooklyn Flea som hade flyttat. Vi fick ta taxi från Dumbo till Atlantic Terminal, men jag hann som vanligt fota lite innan dess.


Brooklyn Flea var fantastiskt. Nytt, gammalt, fint, dyrt, billigt. Och det som var second hand var väl utvalt så man slapp rota, vilket jag hatar. Jag köpte två vintagefoton som jag ähähälskar och en söt topp.


Sen gick vi Atlantic Avenue ner och åt frukt och kollade in världens roligaste lilla butik med galna gamla möbler i. Tyvärr var det icke tillåtet att fota där inne.


Vi tog tunnelbanan tillbaka till Brooklyn Bridge och knallade över till Manhattan, kollade in Ground Zero och Century 21 (värdelöst!) innan vi började leta restaurang. Hangawi var Closed for renovation, come back tomorrow så vi gick till Union Square och åt på en vietnamesisk restaurang som var skitbillig och skitgod. Allt var ren och skär lycka tills vi gav för lite dricks, fick tillbaka notan med orden Minimum tip in Manhattan is 15%. Pinsamt.


Vi svängde runt hörnet och drack oss runda under fötterna på några skitstarka drinkar och fick dessutom besök av brandmän. Hann med att fotografera en ipad i tunnelbanan på vägen hem också.

4 kommentarer:

Matilda sa...

Lovely. Lovely.
Fortfarande sjukt avis.

egoistiska egon sa...

Du får åka snart tycker jag!

Lala sa...

Finfina bilder som alltid! Vad var det för kamera du hade?

egoistiska egon sa...

Tack! Canon Eos 450D men med ett fast 35mm objektiv istället för kitobjektivet.