onsdag, juni 09, 2010

skräck.


Vaccinerade mig mot TBE idag. Hittade en mottagning med drop-in precis vid jobbet. Gillade mottagningen, även om det gav lite skum-vibbar att åka högst upp i ett bostadshus och sen ta ytterligare en trappa upp för att komma till lokalen. Men jag fick en dubbel espresso när jag klev innan för dörren och damerna var så himla trevliga. Humor verkade de ha också. Plåstret! Men det såg jag inte förrän jag kom hem. Panik! Hatarhatarhatar fästingar, det är det äckligaste jävla krypet på jorden. När jag fick borrelia (då jag var övertygad om att jag aldrig haft en fästing i hela mitt liv) var jag så äcklad att jag helt enkelt tyckte att det drabbade benet borde kapas av. Så nu när jag kom hem och slet av mig tröjan och insåg att det fanns åtta fästingar på armen blev jag skräckslagen. På riktigt. K kom hem och fick fotografera äckelplåstret och sen slet jag av det. Men det var bra äckligt att bara hålla i plåstret. Fy fan. Fästingar alltså. DÖ!

12 kommentarer:

Beatrix Vnunk sa...

Word.

Linn sa...

ahmen fy fan! jag var tvungen att stänga ner fönstret. Jag är absolut livrädd för fästingar. vi pratade om dom äckliga djuren i helgen och vi kom inte på vad de har för funktion i näringskedjan.

egoistiska egon sa...

De har ingen funktion vad jag vet. Totalt värdelösa med andra ord, bara äckel och sjukdomar.

It´s all about me sa...

Men gu vilket äckligt plåster!! Det har jag aldrig fått under mina vaccineringar mot TBE. Kan rekommendera vanlig drop-in eller fästingbussen, då får man vanligt plåster...

Ps. Jag mådde apa efter vaccinationerna ca 2 dagar efteråt, så om du känner dig yr och lite småsjuk kan det vara TBE-viruset som verkar!

It´s all about me sa...

Ps. Jag brukar få runt 5 fästingar per år under mina skärgårdshäng. Minst. HUUUH.

egoistiska egon sa...

Det här var en vanlig drop-in-mottagning...

Inga konstigheter ännu dock, abra lite öm i armen.

pim sa...

det var bisarr humor verkligen uss

Freedomtravel sa...

Usch! Jag som oroar mig för mygg inför vår Sverigesemester... men nu inser jag plötsligt att det finns MER trevliga varelser att oroa sig för...

egoistiska egon sa...

Mygg är ju ingenting i jämförelse, så BEWARE!

Erica sa...

Jag och Kalle har också planerat att ta det vaccinet men det blir tamejtusan aldrig av ... vi spenderar ju inte så mkt tid i sthlm skärgård heller där risken är som störst men ja .. i sommar ska vi ju vara här i sthlm väldigt mkt ... ajja , vi får väl se ..

ps, jag hatar också fästingar - hellre 100 myggbett än 1 fästing!

egoistiska egon sa...

Ja jag har tänkt på det länge länge men aldrig fått tummen ur. Men så ligger det en vaccinationsdropin precis vid jobbet, så det var ju bara att gå dit på lunchen...

Erika sa...

I stallet plockade vi bort 11 (!) fästingar på ena katten. De kröp runt och jag försökte förgäves stampa sönder dem. De slutade med att jag tejpade (!!) fast dem mot bordet och när jag var klar med katten mosade jag en och en med en sten. En hästtjej reder sig alltid eller hur det är dom säger. Äcklish.