onsdag, maj 19, 2010

onormal och osund.


Efter att ha läst Christinas inlägg fick jag för mig att räkna ut mitt BMI. Googlade, hittade en sajt och fick resultatet underviktig med tillägget "För att komma upp till normalvikt bör du gå upp 3,95 kg". Men vad fint, då ska jag bara tjocka på mig några kilo och sen blir jag normal. Att jag inte tänkt på det förut! Lite längre ner på sidan förstärks även detta viktiga budskap med informationen att "Normalvikt är det sundaste du kan ha".

5 kommentarer:

dekorum sa...

Men se nu för guds skull till att det blir 3,95 kg du går upp, och inget annat! ;)

Beatrix Vnunk sa...

Ja, hahahaha, du är alltså bara i runda slängar 4 kg från att vara dokumenterat normal.

Jag ska banne mig också räkna ut mitt BMI. Förut är det sagt att jag har haft för stor muskelmassa för att BMI ska vara tillförlitligt (vilket väl säger allt!?), men nu har jag inte tränat på ett år så jag ska nog ge mig på det där:D

egoistiska egon sa...

dekorum - jag ska göra mitt bästa!

beatrix - men tänk så skönt, att vara dokumenterat normal! ha ett papper i bakfickan som man kan vifta med vid väl valda tillfällen.

It´s all about me sa...

Fuck BMI. Mitt ex Bilal som tränade typ 5 dagar i veckan och hade megamuskler räknades som ÖVERVIKTIG pga det där, helt stört.

Jag hör dessutom till NORMAL enligt BMI, men spannet är ju sjukt stort. Dessutom borde jag gå ner några kilon för att vara helt sund viktmässigt. Konditionen är det däremot inget fel på, den är nog bättre än de flestas - men den räknas ju inte alls in i det där.

Christina sa...

hej rar! läser igen lite bloggar. alltså, som någon sa: screw them. så jävla irriterande att nån annan talar om för en vad som är normal och sunt. you rock!