onsdag, februari 24, 2010

min morgon.

Vaknar. K meddelar att tunnelbanan är igång! Jag dansar en liten glädjedans men säger samtidigt att jag inte tror på något förrän jag ser det. Går mot tunnelbanan. K meddelar att han sitter på tunnelbanan och det fungerar bra. Kommer till tunnelbanan. 2 minuter till nästa tåg. 3 minuter till nästa tåg. 12 minuter till nästa tåg. 16 minuter till nästa tåg. Högtalarna berättar att det är växelfel. Igen. Ingen trafik. Spärrvakten berättar att ersättningsbussar är beställda. Går till ersättningsbussen. Kommer till busshållplatsen för ersättningsbussar och ser samtidigt ett tunnelbanetåg köra förbi min tunnelbanestation åt motsatt håll som jag ska till. Springer tillbaka till tunnelbanan i hopp om att komma med det där tåget när det har vänt och kört tillbaka. Högtalarna berättar att tunnelbanan bara kör en station, sen får vi byta tåg. Åker en station. Byter tåg. Åker sex stationer innan det är växelfel igen. Kommer knappt av perrongen pga mängden människor som ska till ersättningsbussarna. Ger upp. Går fem tunnelbanestationer och försöker att inte tänka på knät som inte mår bra av kylan. Kommer fram till fungerande tunnelbana. Åker de sista tre stationerna.

Två timmar tog det.
Lägg till det på tidigare sju timmars resande med ersättningsbuss den här veckan och gissa mitt humör.

(Och om du ens tänker tanken på att kommentera något i stil med Morgonpromenad är ju så häääärligt, jag promenerar varje dag! så kan du redan nu läsa mitt svar: HÅLL KÄFTEN!)

11 kommentarer:

Matilda sa...

Aj fan. Skulle det ha hänt mig i morse skulle jag ha kunnat mörda någon. Jag var på uruselt humör när jag lämnade hemmet nämligen! =)

Gillar för övrigt ditt förhandssvar!

egoistiska egon sa...

Ja, jag är less nu. Det är inte synd om mig, många har haft det bra mkt värre, men det är fortfarande slitsamt att hålla på såhär. Och stressigt!

Haha. Bra. Blir så trött på såna kommentarer.

Sus sa...

:-D

e r i k a sa...

Jag fattar inte att du står ut?! Jobba hemma?

egoistiska egon sa...

Kan inte pga att jag bara kör mac hemma nu, vilket är en jävligt idiotisk förklaring, men det är krångligt att styra upp. Plus att jag ju ändå har gått iväg och trott att jag ska komma fram i god tid. Så fastnar man på vägen och då är jag så jävla envis att jag hellre fortsätter än vänder hem. Kan tyckas idiotiskt. ;)

It´s all about me sa...

Haha, jag är en av dem som alltid går till jobbet, men skillnaden är ju den att det tar 35 min enkel väg.. Jag är så sjukt tacksam över det nu när ingen trafik funkar som den ska! I fredagsmorse när jag åkte från HANINGE blev jag tokig på att bussen var sen, sen pendeltåget 40min sent osv. Tog taxi, för det får man ju om det är växelfel (och ej vädret i sig).

egoistiska egon sa...

Fattar det. Om jag skulle gå hela vägen skulle det ta typ 2 timmar!

Hade gärba tagit taxi om det 1. Hade funnits några där jag var och 2. Om det gått fortare. Ett stort problem har liksom varit bilköerna, idag tog det liksom lika lång tid att gå 5 stationer som att åka bussen. Mätte faktiskt med en buss som var jämsides m mig emellanåt. Haha. Helt stört.

Linn sa...

Förlåt men hahaha. Inte åt själva (icke-)åkandet men åt turen att vi får ett argt inlägg. Älskar ilskna inlägg mer än livet självt.

Och stackars dig också! (asså på ricko, ej ironi)

egoistiska egon sa...

Ja lite ilska är bra ibland ;)

Erica sa...

HURRA för en veckas gratis åkande nu då! ;)

egoistiska egon sa...

Visst, men jag hade hellre sluppit det här än att få åka gratis en vecka. Inte så intresserad av kompensation (även om jag säkert kommer utnyttja det), jag vill hellre att det aldrig någonsin mer händer. Eller att de från början lagt pengarna på att fixa det ännu snabbare.