söndag, juni 14, 2009

städhjälp?

Igår skickade jag en prisförfrågan till ett städbolag. Jag vill ha städhjälp. Kanske för att jag är lite lat men framförallt för att städning ständigt är på topp tre över saker jag mår dåligt av i vardagslivet. Förut var diskning värst, men när vi skaffade diskmaskin blev livet verkligen bättre. På riktigt. Känns därför dumt att plåga sig själv. Men jag vet inte exakt hur man gör, vad man ska tänka på och fråga efter och vara försiktig med. Hjälp mig! Om man ens vågar säga sånt här högt utan att få ett koppel av kommentarer kring fenomenet hushållsnära tjänster. Fast det skulle i och för sig vara ganska kul och intressant.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Här har det varit rätt populärt ett tag nu att anlita städhjälp och dessutom kostar den ingen stor peng heller, det är dessutom avdragbart på skatten! Tycker absolut att det är ett rätt val du gör ifall att det är en sak som du mår dåligt av.

egoistiska egon sa...

Ja, här är det också avdragsgillt nuförtiden. Funderar ju i så fall på att ha ca 1 gång/mån eller så, och då pratar vi inte stora summor pengar. Kanske 500 i månaden?

It´s all about me sa...

Jag vill INTE ha städhjälp av de enkla anledningen att jag inte vill att en okänd ska röra mina saker och hålla på. Vi tyckte det var sitjobbigt varje vecka då städerskan kom varje vecka och fixade, flyttade på saker och rökte vid köksbordet. Dessutom var hon jättefattig vilket fick oss att känn oss ännu dummare. Vi ville hellre typ låtsas att hon skulle städa hos oss men att hon skulle få lön ändå. Nu är vi ju dock i Sverige, så självklart är det inte samma sak här, men ändå. Jag känner stort obehag av att stöka ner och låta nån annan städa upp skiten. Inget ont mot dig, inget sånt, det är bara inte för mig, men jävligt SKÖNT vore det absolut!! I många andra länder har ju typ alla städhjälp om man har råd, inget konstigt med det, det är bara så det är. Dessutom skapar det ju fler jobb! :)

It´s all about me sa...

Åh, glömde skriva att jag syftade på Städerskan i Buenos Aires. Hon liksom ingick i hyran.

egoistiska egon sa...

Förstår vad du menar, min uppfattning om vad folk tycker om städhjälp verkar grunda sig mycket väldigt mycket på personliga erfarenheter. Så som sagt, jag kan förstå ditt "obehag" mot städhjälp. Samtidigt kan det ju vara annorlunda, som du skriver. Det vi funderar på är ju att ha ngn som tar hand om ytorna - golv och torka av tavlor/hyllplan osv. Dvs "tomma" ytor vilket betyder att de inte rör ens saker.

It´s all about me sa...

Men de rör ju ens saker om man har råkat lägga saker där det egentligen ska vara tomma ytor ;) Fast ni knske är sånna duktiga som aldrig lägger saker på fel ställen, hehe, men ändå - behövs det verkligen städhjälp om det enda man behöver är att få tomma ytor städade? Finns de de som städar bara sånt? Jag menar, det lär ju gå väldigt fort, egentligen.

egoistiska egon sa...

Nä, man måste ju ha röjt undan det värsta själv! Det är oftast kravet de har - det ska vara undanplockat från t ex kläder och lösa prylar. Att ha ngn som t ex plockar undan småskiten man har vet jag faktiskt inte ens om det går att få i städhjälp. Det blir väl mer en typ av hemhjälp? Kolla här t ex vad som ingår i städhjälp.

Att dammsuga, torka golv och dammtorka alla ytor i en lite större lägenhet tar längre tid än vad man tror. Och det handlar egentligen inte om arbetsbördan, för mig är det psykologiskt. Jag blir stressad och mår dåligt över att veta att jag måste städa. För jag vill ha det väldigt städat. Tyvärr.