måndag, april 13, 2009

nagelskivning.

Sedan en tid tillbaka har jag använt nagellack ganska mycket. Varit duktig med underlack, två lager vanligt och sen ett överlack. Tagit bort skiten med jämna mellanrum med bra nagellacksbortagningsmedel. Ändå har plötsligt mina naglar börjat skiva sig. Jättemycket. Tummen och pekfingret på både höger och vänster hand är hårt drabbade. Spelar ingen roll om jag låter det skivade "växa bort" under några veckor, det kommer likförbannat tillbaka. Eftersom jag tidigare i mitt liv aldrig använt nagellack såhär mycket vet jag inte riktigt hur det funkar, och undrar om det här är ett normalt tillstånd? Och hur gör man för att förhindra att skivning sker?

13 kommentarer:

e r i k a sa...

Mina naglar håller bättre med nagellack? Och jag har bara vanligt lack. Inget under- eller överlack. Mina tånaglar som är målade med färg (händerna genomskinligt) börjar dock anta en suspekt färg under märkte jag sist jag målade om dem. Och tånaglarna skivar sig. Min teori är att de skulle behöva luftas och vara lackfria ett tag men jag struntar i det. Som beachvolleyspelare vill man ha snygga fötter året runt.

egoistiska egon sa...

Spännande. Den suspekta färgen kan ju ha att göra med inget underlack, iaf så har jag fattat det. Att det bla förhindrar missfärgningar. Har du bra naglar från början? Mina är väldigt mjuka...

TORGNYSDOTTER sa...

Måste ärligen svara att jag inte har den blekaste aning. Som du säkert redan visste. Sorry.

egoistiska egon sa...

torgnysdotter: det är OK. och ja, jag visste det nog redan ;)

It´s all about me sa...

kanske kan du testat sånt där stärkande "lack" (genomskinligt)? Det funkar faktiskt skitbra!

Annars beror väl skivningen oftast på vitaminbrist/proteinbrist? Jag har alltid problem med naglar och hår you know, så jag har massa knep - även om de inte hjälper så bra.. det där stärkande lacket iallafall, och silicatabletter hjälper oxå rätt bra!

egoistiska egon sa...

Har kikat på sånt lack, och tänkt på tabletter. Men det "konstiga" är ju att det här börjat först nu när jag använder mer nagellack. Det försvinner liksom då jag låter naglarna vila, sen när jag kör med nagellack igen så kommer det tillbaka.

e r i k a sa...

Ja jag harr rätt bra naglar, som håret typ :) Du har väl också bra hår?

It´s all about me sa...

det borde kanske ha att göra med att när du har lack så vänjer sig naglarna vid ett extra lager och slutar växa som de brukar, typ? Lite som att lacket tar plats från de vanliga naglarna? Sen innehåller väl lacket ganska mkt mindre bre grejjer som kanske sliter lite på naglarna? I dont know... men det jag skrev låter logiskt i mina öron:)

Matilda sa...

Aha! Det är det min nagelskivning beror på. Jag har alltid haft jättebra naglar, starka och växtvilliga. Men nu flikar de upp sig hela tiden.
Och jag har tidigare inte sett något samband förrän nu – jag har ju också börjat använda nagellack mycket mera. Ungedär sedan det började.

Fast å andra sidan kan det vara en slump i och för sig. Eller vitaminbrist som någon föreslog.

egoistiska egon sa...

erika: ja! till exempel torkar jag håret med hårtork varje gång jag duschat, ska tydligen vara dödens för hår. icke för mitt.

annaluna: du kan nog ha en poäng där, men det lustiga är ju att mina naglar i övrigt mår bättre, är t ex mindre mjuka. förutom där de skivar sig då...

matilda: skönt att vi är fler. jag skulle dock fortfarande vilja veta varför. tror inte riktigt på slump eller vitaminbrist, utan snarare att just nagellacket inte är så himla bra mot naglarna. men då borde ju underlacket hjälpa kan man tycka?

Anne sa...

fast om du använder mer lack använder du också mer skarpa nagellackborttagningsmedel. Kanske är det problemet? Vet inte, jag brukade ha lack mest hela tiden, men nu kan jag inte minnas när jag hade senast.

egoistiska egon sa...

Du har nog verkligen en poäng där. hrm.

Sussie sa...

Jag tror det är nagellacksborttagningsmedlet, sånt är rena döden för naglarna. :P