måndag, februari 16, 2009

måndag.

Det händer rätt mycket spännande saker idag, rent allmänt sådär. Dels så kommer domen i Arboga-målet. Dels så startar rättegången mot Pirate Bay-nissarna. Dels så börjar svts nya dramaserie 183 dagar som ju tydligen ska vara riktigt bra. Dels så är det Advokaterna, som kan vara bland det bästa tv4 åstakommit på mycket mycket länge.

12 kommentarer:

TORGNYSDOTTER sa...

Tack för tipset! 183 dagar är taget. Advokaterna har jag missat trots dina lovord. Fan.

egoistiska egon sa...

det ska bli intressant att se om serien verkligen är bra. och kolla advokaterna, ikväll handlar det tydligen om ricardo-målet!

It´s all about me sa...

Jag lyssnade massor på P3 på jobbet idag, kul att höra Marianne Levin (henne har jag haft på SU!) Intressant dag ur juridisk synpunkt; it´s all about law, jag säger ju det!! :D)

egoistiska egon sa...

Ja, p3 körde ju specialsändning nästan hela dagen, intressant som fan!
Själv anser jag nog att det hänger ihop - lagar, samhälle, utveckling, medier osv. Det är ju det som gör sånt här så fasligt intressant, och svårt eftersom det blir så komplext!

It´s all about me sa...

jepp, det är det som är juridik! Juridik är ju bara en DEL lagar, den mesta delen inom juridik är INTE lagar!! (verkar vara många som inte har förstått det)

Jepp, P3 körde sex-timmars!

egoistiska egon sa...

Jag kanske missuppfattar dig, men ur min synvinkel hänger det ihop på så sätt att alla delar i ett samhälle påverkar varandra. Inte bara en del som påverkar det andra som sedan hänger efter. Sen att t ex jag gärna väljer att se det från ett medieperspektiv handlar ju om intresse/kunskap osv.

It´s all about me sa...

Ja, hela samhället hänger ihop! Men jag bara menar det att juridik är inte bestående av LAGAR och nothing but, det är mkt annat i samhället som går in under JURIDIK. Juridiken är uppbyggd på moral och normer från samhället, och en liten liten del av juridiken är just lagarna! :) Det var bara så jag menade...många som inte har läst juridik tänker "Juridik= lagar" och glömmer liksom resten av juridiken! Juridik hör tex till Samhällsvetenskap ju, och mkt annat inom samhället går under begreppet juridik! :) Vet inte jag förklara någonting egentligen, men... Annars tycker jag oxå såklart att hela samhället hänger ihop! Media styrs av lagar...och samhället styrs av media, typ. It´s a circle!

It´s all about me sa...

Alltså...juridik styrs mkt av principer och moral som kommer från samhällets normer, det är ju t.ex. så det går till i HD där rättsfrågor och inte sakfrågor avgörs..och praxis väger lika tungt som lagar, och jada jada. Internationella avtal, oskrivna regler, deklarationer och konventioner...Juridik är så stort!

TORGNYSDOTTER sa...

183 dagar var i alla fall den värsta smörja jag skådat! En moralkaka serverad ca tio år för sent. Det finns ju så otroligt mycket intressant och välskrivet på temat. Andreas Romans Vigilante till exempel. Där har ni, för övrigt, en skön vy över hur medierna styr varandra, normer, moral, etik och lag. Fast något mer subtilt.
Jag avskyr att bli idiotförklarad. Och det är speciellt irriterande att bli det av svt.

egoistiska egon sa...

Jag mådde mest lite dåligt under hela timmen, sådär kolla-genom-fingrarna-jobbigt. Visst var det jävligt mycket moralkaka, men med tanke på hur aftonbladet-verkliggetstrogna så stor del av befolkningen ändå verkar vara så tror jag att det är bra för vissa. Trots allt. Fast å andra sidan är kanske sannolikheten att just de tittar minimal.

TORGNYSDOTTER sa...

Men kommer folk ens ihåg BB??
Hursom: läs Vigilante om du inte gjort det. Fan vad intressant den är. Den har ett sidospår om ett BB-liknande hus och hur normförtunningen kan påverka. Helt lysande subtilt och invävt i en helt annan typ av story.
Vigilante
Jag vet att du kommer att gilla den!

egoistiska egon sa...

Det tror jag nog att folk gör. Fast, för att uppnå effekten man säkert önskar med serien är det ju som du säger liiiiiite för många år som gått.

Ska läsa! skrivit upp nu.