söndag, februari 22, 2009

ännu ett ämne perfekt för en vetenskaplig studie.

Läser kontaktannonserna emellanåt. Mycket roligt och spännande tidsfördriv. Min favorit all time high är personen som efterlyste tjejen han hade ögonkontakt med när de möttes på t-centralen i rusningstrafiken. Hon hade tydligen på sig jeans och en jacka och hade mycket bråttom. Undrar fortfarande om han fick något svar. I vilket fall tycker jag mycket om att lusläsa och fundera över formuleringarna i dessa annonser. Något som verkar vara ganska vanligt är att söka en man/kvinna för "diskreta träffar". Vad är en diskret träff? Otrohet? Enbart sex utan känslor? Det är liksom lättare att tolka annonser i stil med "Välutrustad kille söker välutrustad kille". Dessutom bör ju chansen att träffa någon öka ju mindre chansen för feltolkning är. Eller? Idag hittade jag även en annons där en kvinna beskrev sig själv i en mening och sen "Har en 19årig flicka med mvg i alla ämnen." Då blev jag faktiskt lite rädd. Fast hon menar säkert bara väl. Oavsett formulering önskar jag dem ändå alltid lycka till.

4 kommentarer:

TORGNYSDOTTER sa...

Åh, jag hade en utklippt som jag älskade bortom vett och sans. Tyvärr försvann den i en flytt. Den var nästan filosofisk. Ibland trodde jag för en sekund att jag förstod vad den betydde, och så tappade jag tråden igen. Jag kan den utantill:
"söker kvinna för bekantskap: man - varken ful eller snygg, snarare tvärtom..."
Visst är det...helt underbart!?

egoistiska egon sa...

hahaha! den är faktiskt helt fantastisk. nästan poetisk.

Anne sa...

men eller hur, visst är det intressant att läsa. Jag skrev fektiskt en b-uppsats en gång i ämnet och jämförde annonser från 50-tal, 70-tal och 90-tal. I 50-talets extrema bostadsbrist var det nästan fler som sökte date med tak över huvudet än ngt annat.

egoistiska egon sa...

är det sant? gud så spännande. skulle verkligen vilja läsa den någon gång!