söndag, mars 16, 2008

reckoner.

Har aldrig gillat Radiohead. Någon låt här och där har varit bra, och jag kan förstå de som gillar dem, precis som jag kan fatta att folk gillar Bob Hund. Men i mina öron har det bara låtit mer eller mindre illa. Så hamnade konstigt nog Radioheads senaste skiva på min ipod. Gav det en genomlyssning. Det är en dryg vecka sen, och sen dess har jag lyssnat på skivan minst två gånger per dag. Det känns hårt att erkänna, men jävlar vad bra det är. Reckoner är skivans höjdpunkt, utan att jag fast forwardar förbi någon av de andra nio. Måste kanske lyssna på alla deras tidigare skivor igen, för att se om jag bara haft dålig musiksmak ända fram tills nu, eller om det här är ett undantag från Radioheads sida. Hoppas på det sistnämnda. Annars får jag skämmas.

5 kommentarer:

It´s all about me sa...

Jag ÄLSKAR Radiohead!

egoistiska egon sa...

tycker du att nyaste skivan skiljer sig från de gamla?

Carreca sa...

Kid A och Hail to the thief är de tidigare skivor som är mest lika soundet på den nyaste skivan. Kolla även upp Thom Yorkes soloskiva The Eraser. Jag tycker han är en av världens bästa sångare. De första 4-5 skivorna de gjort är mer rak rock, inte lika mycket svävande melodier och dekonstruerade beats.

Men du, bättre om det finns flera bra skivor bara att du missat det tidigare (eller ändrat dig) än att det bara är ett undantag :)

It´s all about me sa...

jag har inte hört senaste skivan faktiskt! Tycker dock att alla deras tidigare skiljer sig från varandra, de är liksom inte som en klump som kan skilja sig från senaste eftersom de redan är så olika...Kid A ÄLSKAR jag, medan en av deras senaste inte gillas lika mkt...När jag såg dem live typ år 2000 tror jag att jag grät när de spelade FAKE PLASTIC TREES.

egoistiska egon sa...

carreca: bra poäng där. ska ta och lyssna igenom de skivorna sen någon dag.

annaluna: gör det, lyssna på senaste! den kan du ju ladda ner gratis från nätet om du vill (eller bestämma själv hur mkt du vill betala).