fredag, februari 29, 2008

hej koffeinkick.

Min kille är jävligt bra i största allmänhet, men den senaste tiden har han lagt sig till med lite extra finesser som förgyller mitt liv utöver det vanliga.

1. Han har skaffat skägg. Otroligt snyggt.
2. Han har skaffat hatt. Otroligt snyggt.
3. Han har skaffat en espressomaskin inklusive kaffemal och kaffebönor direktimporterad från Italien. Otroligt fantastiskt makalöst gott.

Maskinen premiärtestades igår. Utan riktig baristamjölk var det ändå den godaste latten jag någonsin druckit. Vi kommer att bli såna kaffenördar och vi kommer att sluta dricka vanligt bryggkaffe eller ens latte med vanlig espresso från en vanlig maskin. Vi våra vänner kommer att köa utanför vår dörr. På fester kommer espressomaskinen vara festens mittpunkt istället för balkongen eller soffan där alla vanligtvis samlas. Idag är det fredag och i helgen ska vi dricka kaffe nåt så in åt helvete.

6 kommentarer:

Kenneth Grönwall sa...

Sötaste underbara :)

Anne sa...

hehe, har ar det lordag och lage for morgonkaffe.

Daniel Storey sa...

Oh, vilken trio med elegans. Men jag måste svära lite också, för vad är "riktig" baristamjölk?! Jag försöker också bli kaffenörd, men nu drack någon upp hela min kaxighet i ämnet.

egoistiska egon sa...

anne: vi tog varsin latte direkt efter frukost imorse :)

storey: det finns mjölk som heter baristamjölk. den är specialframtagen för att smaka bättre och funka bättre som lattemjölk (t ex lättare att skumma och värma + bättre smak). här är en länk: http://www.arla.se/Default____17767.aspx?SelectedMenuItem=21162 om du har en espressomaskin hemma - testa ngn gång! STOR skillnad mot vanlig röd mjölk. eller om du köper latte ute någon gång och du spanar in om de använder baristamjölk - känn skillnaden :)

Anonym sa...

Espressomaskin och hembakta bullar..vad är det här för lyx! Jag känner att jag måste göra ett besök hemma hos er då jag kommer till sthlm.. hehe

It´s all about me sa...

Jag är SÅ avundsjuk på espressomaskinen! åååh!